Chronische pijn

Chronische pijn

Chronische pijn betekent vaak chronisch lijden, wat invloed heeft op je kwaliteit van leven en je algemene functioneren. Wanneer er geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden voor de pijn, kan het zinvol zijn om te zoeken naar de psychische achtergrond van de pijn. Paardencoaching kan je daarbij helpen. Bovendien kan paardencoaching bijdragen aan het leren omgaan met de chronische pijn.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van hulpverlening die gericht is op het vergroten van je psychologische flexibiliteit. ACT leert je vaardigheden waarmee je beter in staat bent om om te gaan met moeilijke dingen in je leven. Doel is niet het opheffen of vermijden van het probleem, maar het leren omgaan met wat er is, en daarnaast een waardevolle invulling te geven aan je leven. Onderzoek toont aan dat ACT een effectieve vorm van hulpverlening is bij chronische pijn.

De combinatie van ACT en paardencoaching is heel krachtig. De oefeningen voer je met en bij het paard uit. Het paard geeft inzicht door zijn spiegelend vermogen en laat je direct ervaren hoe je de nieuwe vaardigheden kunt toepassen.