Paardencoaching

Paardencoaching

Paarden zijn vluchtdieren en leven in kuddes. Om te overleven, scannen zij continu hun omgeving, zowel binnen de kudde als daarbuiten. Naar buiten om te zien of er gevaar dreigt, naar binnen om te bepalen of alle kuddegenoten in staat zijn om te vluchten als er gevaar dreigt. Zij zijn in staat om spanning bij een ander paard waar te nemen en te helpen loslaten, zodat ieder paard in staat is om weg te rennen als dat nodig is. Paardencoaching is op deze principes gebaseerd. Als je alleen met een paard in één ruimte staat, zal hij je scannen en reageren op jouw energie. Als paardencoach ben ik in staat om de signalen van het paard te interpreteren, waarna ik deze interpretatie aan jou voorleg. Dit maakt het mogelijk om op een hele natuurlijke manier naar thema’s te kijken die belangrijk zijn in jouw leven en inzicht te geven in dilemma’s die spelen. Bovendien kan het paard je helpen om spanning los te laten, net zoals hij dat bij soortgenoten doet. Om deel te nemen aan een sessie paardencoaching is het niet nodig om ervaring of zelfs affiniteit met paarden te hebben. Het enige dat je hoeft te doen, is samen met het paard in één ruimte te staan. Daarna is het een kwestie van afwachten hoe het paard op jou reageert.

In de coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken uit de psychologie, zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Oplossingsgerichte therapie.

Je kunt bij mij terecht voor een losse sessie, maar ook voor een traject van meerdere sessies. Ook kan een losse sessie paardencoaching ingezet worden binnen een bestaand coachingstraject. Vaak ontstaan na een sessie paardencoaching nieuwe inzichten, die vervolgens tijdens het reguliere coachingstraject verder uitgewerkt kunnen worden. Tenslotte bestaat er nog de mogelijkheid voor groepen: voor de deelnemers worden dan zowel individuele coachingsessies als een groepsactiviteit verzorgd.

In deze animatiefilm wordt uitgelegd hoe paardencoaching werkt:

Terug